Home

Achtergrond 214 x bekeken

Cramer blokkeert EU-wet voor bodem

Minister Jacqueline Cramer heeft voorlopig een stokje gestoken voor een EU-wetsvoorstel over bodemvervuiling.

"We zijn niet tegen bodembescherming, maar willen dat gewoon niet op EU-niveau regelen'', zei Cramer gisteren na afloop van EU-beraad. Cramer kreeg steun van een groep collega's uit andere EU-landen. Bij overleg enkele jaren geleden bleek er ook al geen meerderheid om het plan uit 2006 aan te nemen. Het voorstel gaat waarschijnlijk opnieuw jarenlang de ijskast in.

"We willen best een Europese strategie voor de bodem, maar dat hoeft echt geen wet te zijn'', aldus Cramer. Nederland vindt de bodem geen grensoverschrijdende zaak en heeft bovendien zelf al regels voor de bodem, vooral sinds de grote vervuiling in Lekkerkerk in de jaren zeventig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.