Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Conferentie over landbouw en uitbreiding EU

De Europese Commissie houdt eind deze week een conferentie over landbouw en uitbreiding van de EU. De conferentie vindt plaats in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

Onderwerp van gesprek is met name het effect van verdere uitbreiding van de EU op de landbouw in de kandidaat-lidstaten. Vooral landen die deel uitmaakten van de voormalig Joegoslavische republiek staan te dringen om EU-lid te worden, Kroatië voorop. Ook Turkije en de Oekraïne staan in de wachtrij, maar hun toetreding ligt vele malen gevoeliger.

Een van de sprekers op de conferentie is landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel, die voor het eerst een bezoek brengt aan Kroatië. De Commissie noemt de recente uitbreiding met tien (2004) en twee (2007) vooral Oost-Europese landen een succesverhaal.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    sloeber

    Wat je noemt, een succesverhaal.
    Ik herinner me nog het succesverhaal van de suiker die in die landen opgeslagen was met het oog op de toetreding tot de EU. Toen werden alle bietentelers na het zaaien gekort in hun quotum.

Of registreer je om te kunnen reageren.