Home

Achtergrond 159 x bekeken

Canada creëert enorm groot nationaal park

Canada gaat een natuurpark in het noordwesten van het land zes keer zo groot maken.

De oppervlakte van het park wordt daardoor 30.000 vierkante kilometer, ruim twintig keer de provincie Utrecht. De overheid besloot dinsdag tot de uitbreiding van het Nahanni Nationaal Park. Door de honderden grizzlyberen en de kuddes kariboes (soort rendier) is het park een trekpleister voor natuurliefhebbers. Avonturiers zoeken het park op om te kunnen kanovaren op de wilde rivier die erdoorheen stroomt.

Het park werd in 1972 opgericht om de South Nahanni rivier te beschermen tegen de bouw van een waterkrachtcentrale. Unesco heeft het natuurgebied op de werelderfgoedlijst gezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.