Home

Achtergrond 166 x bekeken

CDU/CSU blijft grootste in Duitsland

De christendemocratische CDU/CSU blijft in Duitsland de grootste partij na de Europese verkiezingen ondanks een licht verlies. Dat bleek uit de eerste prognoses vandaag. Een andere winnaar is de liberale FDP.

De CDU/CSU krijgt volgens de prognoses van de omroep ARD 38,5 procent van de stemmen. Een verlies van 5,5 procent vergeleken met de verkiezingen in 2004. De sociaaldemocratische SPD verliest opnieuw (0,5 procent) en komt uit op 21 procent, aldus de exitpolls.


De FDP wint 4 procentpunt en komt op 11 procent. Ook Die Linke winnen licht.


De Europese verkiezingen gelden als een voorproefje voor de Bondsdagverkiezingen in september en als een test voor de regerende coalitie van CDU/CSU met de SPD.


De opkomst was ongeveer 42,5 procent. Vijf jaar geleden was dat 43 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.