Home

Achtergrond 154 x bekeken

Brussel lanceert Europese drugscampagne

De Europese Commissie heeft vrijdag een Europese drugscampagne gelanceerd.

Met dit initiatief hoopt de commissie de samenleving bewust te maken van het drugsprobleem in de Europese Unie. Volgens de commissie gebruiken ongeveer 12 miljoen mensen in de EU cocaïne of hebben ze dat ooit gedaan. Elk uur sterft er een EU-burger aan een overdosis: dat wil zeggen zeven- tot achtduizend drugsdoden per jaar in de 27 EU-landen.

Met de campagne worden Europese burgers uitgenodigd om een verklaring te ondertekenen en te beloven iets aan het drugsprobleem te doen. Zij kunnen ook aangeven welke creatieve acties ze ondernemen op het gebied van voorlichting en bestrijding van drugsgebruik. Tot nu toe hebben 21 organisaties en personen zich bereid verklaard actie te ondernemen.

"Het is een van de prioriteiten van het nieuwe EU-drugsactieplan 2009-2012 om Europese organisaties en burgers op te roepen een actieve rol te spelen'', aldus eurocommissaris Jacques Barrot (Justitie).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.