Home

Achtergrond 204 x bekeken

Brown wijzigt vrijdag kabinet

Premier Gordon Brown van Groot-Brittannië maakt vandaag een wijziging van zijn kabinet bekend. Dat heeft een regeringswoordvoerder gezegd.

Volgens een bron binnen de regering blijft minister Alistair Darling van Financiën aan. Daarmee komt een einde aan speculaties dat Darling zou moeten plaatsmaken voor minister Ed Balls van Onderwijs. Het zou tot donderdagavond laat onduidelijk zijn geweest of Brown zou toegeven aan de druk van sommige van zijn medewerkers om Darling te ontslaan. Zij vonden dat de bewindsman de teugels op zijn ministerie te veel had laten vieren.

De afgelopen dagen zijn drie ministers en twee andere leden van de Labourregering afgetreden. Een van hen is minister James Purnell van Werkgelegenheid en Pensioenen, die Brown donderdagavond opriep zijn functie neer te leggen. De vijf vertrokken na de onthullingen over het buitensporige declaratiegedrag van parlementariërs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.