Home

Achtergrond 171 x bekeken 2 reacties

Bos verdwijnt snel in Uganda

Uganda moet het met een derde minder bos doen dan een kleine twintig jaar geleden. In 1990 telde het Afrikaanse land nog meer dan 5 miljoen hectare bos, in 2005 was daar nog slechts 3,5 miljoen hectare van over.

Dat blijkt uit een overheidsonderzoek dat vrijdag naar buiten werd gebracht.


De ontbossing is vooral te wijten aan de groei van de bevolking. Steden worden steeds groter en meer en meer land wordt bebouwd. Als de boskap in dit tempo doorgaat, heeft Uganda in 2050 geen bos meer.


Het verdwijnen van bossen is niet alleen voor de natuur van Uganda een ramp, maar ook voor de bevolking. Negen van de tien Ugandezen zijn afhankelijk van de bossen voor brandhout, omdat zij geen toegang hebben tot elektriciteit.


In Uganda wonen ongeveer 31 miljoen mensen. Een vrouw krijgt er gemiddeld zeven kinderen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    cees

    Minder bos en meer kinderen,vruchtbare bevolking ,elke vrouw 7 kinderen ,de VN stuurt flink wat voedselhulp.zo groeit de bevolking hard

  • no-profile-image

    gert

    Kunnen ze hier de nederlandse boer ook niet de schuld van geven ?

Of registreer je om te kunnen reageren.