Home

Achtergrond 174 x bekeken

Borghouts overwoog aftreden

Commissaris van de Koningin Harry Borghouts heeft de afgelopen week wel eens overwogen af te treden.

"Als er allerlei artikelen over je verschijnen die niet op feiten maar op beelden zijn gebaseerd, dan overweeg je dat wel eens.''

Na afloop van een meer dan tien uur durend debat in de Provinciale Staten van Noord-Holland zei Borghouts dat hij naar zijn idee sterker uit het debat was gekomen dan dat hij er in ging.

Borghouts zei de schok in de samenleving heel goed te begrijpen toen duidelijk werd dat van de oorspronkelijke 78 miljoen euro aan spaargelden mogelijk een deel verloren is gegaan. "We zetten alles op alles om het geld terug te krijgen.''

Borghouts is enigszins laconiek over het opgeven van zijn nevenfuncties. Vijf van zijn functies horen bij zijn ambt van commissaris en kan hij niet opgeven, acht andere zijn gelieerd aan de overheid. Slechts vier functies zouden in aanmerking komen om op te geven. Hij gaat daarover in debat met de fractievooorzitters in de Provinciale Staten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.