Home

Achtergrond 216 x bekeken 16 reacties

Boeren leggen Brussels verkeer lam

Boeren van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en zusterorganisaties uit andere landen hebben vrijdag opnieuw het verkeer in en rond Brussel in de war gestuurd.

Met trekkers blokkeerden ze belangrijke kruispunten en rotondes tijdens de ochtendspits, wat leidde tot tientallen kilometers file en luid toeterende automobilisten. Op de snelweg tussen Brussel en Duitsland reden trekkers uiterst traag.

Ook tijdens de avondspits was het raak. Landbouwers blokkeerden de snelweg E40 in beide richtingen en deels de autoweg naar de luchthaven Zaventem. Daardoor staat er een lange file op de binnenring. De luchthaven is nog wel bereikbaar.

De verkeersdienst sprak van een chaotische situatie en raadt iedereen aan de E40 en Brussel zo veel mogelijk te mijden. Op dit moment zijn er geen alternatieve routes beschikbaar, zodat er geen ontkomen is aan de files.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koeiboer

  Ik ben ook voor een betere melkprijs, maar het quotum bevriezen in europa helpt niet zolang de grenzen open blijven onder druk van de wto, Als wij dan minder gaan produceren, dan wordt er gewoon meer geimporteerd aan wereldprijs, de boeren snijden zich dan in hun eigen vlees, en op die manier verliest europa dan ook nog een stuk van zijn marktpositie.
  Dus: Eerst grenzen sluiten, en dan pas productie beperken

 • no-profile-image

  Boer

  Boeren doen niet alleen met de dieren en de natuur wat ZIJ willen, ook het verkeer moet voor de HEREN wijken. Dank U wel. Strontboeren

 • no-profile-image

  De Jong

  Alle landen van Europa 20% van het landen quotum in leveren . Dat kan nu nog heel simpel geregeld worden er zal iets moeten gebeuren

 • no-profile-image

  Boer

  De verdeeldheid onder de veehouders is nog net zo groot als vorig jaar tijdens de protesten voor de zuivelfabrieken.
  We hebben helaas niks geleerd....

 • no-profile-image

  willem

  `k ben het helemaal met richard eens.
  Dit haalt niets uit , in goede tijden reserveren voor slechte tijden en niet lukraak investeren.

 • no-profile-image

  gert

  De boeren blokkeren Brussel,Brussel heeft in feite de fusie tussen Friesland -Food en Campina geblokkeerd,eigen schuld ,dikke bult.Er mag toch geen boer beter worden van de fusie,ofwel Neelie?

 • no-profile-image

  richard

  Ronduit beschamend die trekkeracties in Brussel. Ik ben zelf ook melkveehouder en ondervind ook de gevolgen van een lage melkprijs maar we hebben het in 2007/2008 ook heel best gehad toch?
  Wie dat ontkent doet er goed aan om eens in de spiegel te kijken of het niet beter is om er mee te stoppen!
  Acties voeren is goed maar houd het ludiek want je krijgt het publiek tegen je!
  En wie nu in Brussel zit te pleiten voor een tijdelijke korting van de melkquota die heeft geen flauw benul van realiteit.

 • no-profile-image

  piet

  Richard, helemaal mee eens.
  Korting melkquota. Ja, allleen in Nederland. Prijs zal daardoor echt niet veranderen.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Als we nu door het quotum (tijdelijk) te korten de markt kunnen regelen is dat beter dan twee jaar met deze melkprijs leven. Zonder quotum zullen de dalen en prijzen in toekomst nog dieper en groter worden. Alleen het effect van 2% quotum verhoging was een >30% lagere melkprijs !! Wanneer willen de Nederlandse boeren wakker worden. Wij leggen geld toe zodat de rest geld uitgeven kan voor vakantie, dure huizen, auto's, mc donald's, speelcomputer, internet etc. Degene die de landbouwproducten produceert heeft net zoveel recht om geld te verdienen als de rest van de keten (melkfabriek, handel, supermarkt). Producten als melk goedkoper afleveren als water betekent melk produceren voor een afvalprijs. Het wordt tijd dat boeren weer invloed hebben op de prijs!! Daarom was ik in Brussel en heb aktie ondernomen.

 • no-profile-image

  sallander

  Die 2% veruiming heeft de prijs echt geen 30% verlaagd. kijk maar naar de prijzen in amerika. dat ging toen gelijk op. Doordat de prijzen in de wereld zo hoog waren kregen wij hier die 50 cent. nu is er een dip en verdienen ze zelfs op efficiente bedrijven in amerika en nieuw zeeland niks. de prijs gaat dus zeker naar boven dat kan niet anders want anders is de hele melkveehouderij failliet wereldwijd. Straks trekt alles aan en dan zitten wij hier met een afgedwongen kleiner quotum. Vult amerika wel even op en klaar is kees. Lekker de melkveehouderij dwars gaan zitten met die verlaging. Ik vind het gewoon allemaal erg dom. stond hier zelfs een ddb-er in de krant die klaagde over dat hij superheffing moest betalen want hij molk er overheen en nu moet het quotum weer kleiner, straks trekt alles aan en moet het zeker weer groter. en dan maar weer investeren in quotum. En dat protesteren in brussel is gewoon jezelf voor lul zetten. Gewoon 10% quotum verruiming

 • no-profile-image

  melkveehouder

  of gewoon het quotum nu al afschaffen!! Er wordt in de EU dit jaar toch niet meer gemolken dan het vorig jaar. Dus nu het quotum maar afschaffen.

 • no-profile-image

  dirk

  Erg he dat verkeer stil leggen Ik krijg het idee dat de redactie van boerderij helemaal niet in de gaten heeft waar het om gaat Veel te lage melkprijs en daar gaat het om Maar u kijkt met een ander bril Protest de grond inboren of anders gezegd boeren mogen niet protesteren andere groepen wel over democratie gesproken Loop maar lekker achter lto dan is het gauw gebeurt met de melkveehouderij

 • no-profile-image

  volle melktank

  nog grotere stal, nog grotere melktank. en wat dan. antwoord: heel simpel even dom van voorgaande, de prijs nog verder onderuit en ons bankroet alleen drie stappen dichterbij en wie weet onze echtscheiding misschien ook wel. als moderne vrouw zou ik een betere toekomst zoeken. adieu melkveehouderij zal ze zeggen.

 • no-profile-image

  Leen

  Die luid toeterende automobilisten hebben stuk voor stuk wél een inkomen boven het bestaansminimum, en als ze daarvan ook maar 10% moesten inleveren stond ook het verkeer vast. Laat staan dat ze enige notie hebben wat een negatief inkomen inhoud. Ik, akkerbouwer, zie dit als een collectieve actie tegen de marktwerking waaraan de Landbouw wordt overgeleverd, terwijl de arbeidsmarkt zo afgeschermd is als het maar kan. De nederlandse ambtenaar werkt ook niet voor een wereldmarktconforme vergoeding toch?

 • no-profile-image

  knorrie

  "iets" moet er gebeuren de landbouwers zijn al te lang de speelbal geweest van de supermarkten die steeds maar proberen om een prijzenslag te voeren met zuivel- en vleesproducten op de rug van de boer !!!!!!!!!
  In België is het bij wet verboden om met verlies te verkopen, hoe werkt dit dan voor boeren die hun melk nu weggeven en voor varkenshouders bvb......???????
  En de vakbonden hebben al jaren de mond vol van "koopkrachtbehoud" (lees : meer loon om hetzelfde te kopen), als landbouwers dit eens voor elkander konden krijgen.......

 • no-profile-image

  Ook uit Overijssel

  Tsja Richard, dat is nou typisch een reactie van een LTO-lid, dat kan niet missen. Heb respect voor de boeren die daar voor ons aan het actie voeren zijn! Makkelijk om lekker thuis te blijven en niks te doen, dan ook nog die jongens gaan afvallen, schaam je. Actievoerders: Harstikke bedankt voor je tijd en inzet!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.