Home

Achtergrond 221 x bekeken

Boer bezuinigt niet op diergezondheid

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) merkt niet dat melkveehouders door de lage melkprijs en de economische cri­sis bezuinigen op diergezondheid.

”Veehouders willen geen risico lopen op dit gebied”, constateert Henk van der Zwaag, interimdi­recteur van de GD. Bedrijven bezuinigen niet kort door de bocht op diergezondheid­zorg, aldus van der Zwaag. ”We constateren dat veehouders zowel de dierenartspraktijken als de GD niet links laten liggen.”

Wat het effect op lange termijn zal zijn, kan hij niet zeggen. ”We weten gewoon niet hoe veehou­ders gaan handelen als de melk­prijs langere tijd laag blijft. We zijn hierin niet de enige partij die hier moeilijk een inschatting van kan maken. Je ziet ook dat vee­voerleveranciers en bijvoorbeeld producenten van kunstmest hier moeilijk inzicht in kunnen krij­gen.”

De GD merkt wel dat de paar­denhandel door de economische crisis vrijwel stil ligt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.