Home

Achtergrond 179 x bekeken

Bijna honderd meisjes op beelden zwemleraar

De politie heeft bij de 59-jarige van ontucht verdachte eigenaar van een zwemschool uit Den Bosch tot dusver beelden van 98 verschillende meisjes gevonden.

Dat maakte de Bossche hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg gisteravond bekend na informatiebijeenkomsten voor ouders in Den Bosch, Vught en Drunen.

Tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar zaten op vijf computers, acht harde schijven, tien camera's en zestien geheugenkaarten. Op een aantal daarvan pleegt de Bosschenaar ontucht met de meisjes in en rond zwembaden. Voor zover bekend bleef het bij seksuele handelingen en zijn geen kinderen verkracht.

Van twee slachtoffers is inmiddels de identiteit bekend. Of het gaat om (uitsluitend) verstandelijk beperkte meisjes is nog onduidelijk. Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch sprak op een persconferentie van kwetsbare kinderen.

Hoe lang de zwemleraar zijn gang heeft kunnen gaan, is ook nog onbekend. Benno L. gaf 18 jaar zwemles. Vijf jaar geleden deed de politie kort onderzoek na geruchten over misbruik, maar dat leverde niets op, zei korpschef Wilbert Paulissen.

Vorige week zondag kreeg de politie zulke concrete informatie binnen dat ze direct een onderzoek begon. Op maandagmiddag 8 juni werd L. aangehouden. Vooralsnog is hij de enige verdachte. Er bestaan geen aanwijzingen dat er meer betrokkenen zijn of dat de afbeeldingen zijn verhandeld.

De ouders van de kinderen die tot voor kort van de zwemleraar les kregen, zijn dinsdagavond geïnformeerd op bijeenkomsten in Den Bosch, Vught en Drunen. In totaal ging het om bijna vierhonderd verontruste ouders uit de hele regio. Zij reageerden emotioneel en ontdaan, vertelde Rombouts. Voor de ouders van oud-leerlingen van Benno L. is donderdag een extra bijeenkomst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.