Home

Achtergrond 184 x bekeken 5 reacties

Belgisch akkoord over verhoging melkprijzen

Belgische melkveehouders, de zuivelindustrie, de distributiesector en het federale ministerie van Landbouw hebben vandaag een akkoord bereikt over een verhoging van de melkprijzen.

Dit melden Vlaamse media. Bronnen in de Belgische zuivelsector bevestigen het nieuws. De supermarkten hebben onder druk van de melkveehoudersacties toegezegd met name de prijzen voor consumptiemelk te verhogen. Daar wordt het meest mee gestunt. Het akkoord wordt de komende dagen verder uitgewerkt. Consumptiemelk is maar een klein deel van het hele zuivelpakket.

De bij het akkoord betrokken partijen hebben hun afspraken niet getoetst bij de Europese Commissie. De vrees bestaat dan ook dat Europees mededingingscommissaris Neelie Kroes nog roet in het eten zal gooien.Melkveehouders blokkeerden maandag en dinsdag op verschillende plaatsen de toegang tot distributiecentra van supermarktketens. De boeren demonstreerden daarmee tegen de lage melkprijzen. Zij krijgen nu 18 euro per 100 liter, terwijl de productie van melk hen 30 euro per 100 liter kost.

Intussen gaan de Waalse boeren door met het blokkeeren van distributiecentra van supermakten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  een varkenshouder

  toch wel triest om by de overheid tezeuren als de pryzen eens wat minder zyn ,dan kunnen wy als varkenshouders nog veel klagen en hebben we nog veel tegoed .je weet met een onderneming dat het vraag en aanbod is .en kun je daar niet tegen ga dan wat anders doen dan klagen .

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  Ik zag las net ergens een verhaal hoe danone in frankrijk de melk op wil halen > quatummelk voor een nette (van te voren afgesproken0 prijs en de niet quatummelk voor de prijs van de spotmarkt. overmelken is dan helemaal niet interessant meer en de productie krimpt dan eerder dan nu het geval is. met als gevolg dat er geen voorraden komen.

  Dit in combinatie met het inkrimpen van het quatum met 20% is de redding voor de europese melkveehouderij!

 • no-profile-image

  jan de vries

  Kunnen ze ook even wat regelen wat betreft de aardappel en uienprijs. Zou wel leuk zijn.

 • no-profile-image

  Ralph

  Waarom gaan de varkenshouders dan ook niet de straat op om te demonstreren voor betere prijsen. Deze varkenshouder klaagt alleen op AGD, het lijkt wel of hij ons geen hogere prijs gunt.
  Ik denk dat het uitdraait op een harde sanering en nu maar hopen dat ik bij de blijvers hoor.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die klagende varkensboeren hier op de site, daar wordje toch ook echt niet goed van! Bah.....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.