Home

Achtergrond 152 x bekeken

Baby van eerste Europese griepdode gestorven

De baby van de Schotse moeder, die zaterdag als eerste Europeaan is overleden aan de Mexicaanse griep, is maandag gestorven.

Dat meldden Britse media. Het kind stierf niet aan deze ziekte, maar door complicaties na een keizersnede.

Het jongetje genaamd Jack werd op 1 juni drie maanden te vroeg geboren. Doktoren hadden tot een keizersnede besloten, omdat zijn moeder ernstig ziek was. De 38-jarige vrouw had naast de griep ook andere gezondheidsproblemen.

Afgelopen donderdag verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie de uitbraak van de Mexicaanse griep officieel tot pandemie. Het virus, dat drie maanden geleden voor het eerst opdook in Mexico, waart inmiddels rond in 75 landen en het aantal besmette personen nadert de 30.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.