Home

Achtergrond 289 x bekeken

Avag: kassenbouw valt niet ver terug

De kassenbouw bleef in het eerste kwartaal redelijk op peil, stelt het platform voor toeleveranciers Avag.

Het platform stelt dat de bouwactiviteiten niet ver zijn teruggevallen. "Ten opzichte van 2007 en 2008 is er een duidelijke daling, maar dat waren topjaren. Ten opzichte van het meerjarige gemiddelde liggen de activiteiten er nog boven", stelt een woordvoerder.

Precieze cijfers brengt Avag binnenkort naar buiten, maar de tendens is opmerkelijk. "Het is mogelijk een naijleffect van de veranderde regels voor Groenlabel kassen." Uit de huidige orderportefeuille van de bedrijven blijkt dat de markt verslechtert, maar prognoses durft Avag niet aan. "Het is geen jaar om te jubelen, maar we moeten het afwachten."

Avag verwacht dat na de zomer de eerste bedrijven in aanmerking komen voor het certificaat Hortiq. Het kwaliteitskeurmerk voor kassenbouwers werd al twee jaar geleden geïntroduceerd, maar de eerste bedrijven worden nu gecontroleerd. "Er is een kopgroep van acht bedrijven dat al ver is", zegt een woordvoerder. Meer bedrijven tonen interesse.

Of registreer je om te kunnen reageren.