Home

Achtergrond 293 x bekeken

Akkoord tweede verzamelslag op til

De veehandel en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zijn dichtbij een akkoord over de tweede verzamelslag voor slachtvee.

Dit stelt Andries Kingma, vice-voorzitter van de veehandelsbond NBHV. Nieuw in dat bijna-akkoord is dat voortaan ook een tweede verzamelslag mag plaatsvinden van slachtrunderen en nuchtere kalveren jonger dan twaalf weken, naast de tweede verzamelslag voor slachtschapen.

Concreet betekent dit dat een handelaar na gedane zaken op een veemarkt binnen een tijdsblok van 144 uur nog een tweede verzamelslag mag uitvoeren op een verzamelplaats. Komt dit rond, dan zijn ook verzamelproblemen zoals bij de veemarkt Purmerend van de baan.

In afwachting van het definitieve akkoord start de NBHV alvast met de certificering van aangesloten bedrijven. De tweede verzamelslag vloeit voort uit de certificering van de veehandel, die de NBHV nu met de VWA afrondt.

Of registreer je om te kunnen reageren.