Home

Achtergrond 690 x bekeken 12 reacties

Akkerbouwer Korteweg leent land aan dierenpartij

Het biologisch bedrijf Biotrio De Nieuwe Weg in het West-Brabantse Langeweg biedt ruimte aan het grootste verkiezingsspandoek van de Partij voor de Dieren.

Het spandoek meet 120 vierkante meter (20 bij 6 meter) en is vandaag langs de spoorlijn van Den Haag naar Brussel gelegd op grond van het bedrijf van biologisch akkerbouwer Jaap Korteweg, echtgenoot van partijleider Marianne Thieme. Natasja Oerlemans, lijsttrekker voor PvdD voor de Europese verkiezingen, probeerde het spandoek vandaag persoonlijk uit. Ze nam plaats op de schouder van haar partijleider. Foto Rein Geleijnse

De broers Anton en Jan Hendrik Krops uit het Flevolandse Nagele halen de viruszieke planten uit hun percelen pootgoed. "Het ziet er niet verontrustend uit", constateert een tevreden Jan Hendrik. De maatschap Krops teelt op 26 hectare pootgoed voor Agrico en voor Averis. Krops zegt dat zijn gewas de zware buien van vorige week goed doorstaan heeft. In een enkel perceel is wel sprake van een lichte aantasting. "Maar het is zeker niet dramatisch", zegt Krops. Foto Niels de Vries

Bezoekers van de open dag bij maatschap Hoekstra in Nijelamer melken een houten koe. Het dier is voorzien van rubberen uiers met water. "De mensen stonden ervoor in de rij", vertelt Harriët Hoekstra enthousiast. Samen met haar man houdt ze 180 melkkoeien. Ruim zevenhonderd belangstellenden uit de regio namen een kijkje op de boerderij in Friesland tijdens de Campina Open Boerderijdag op tweede Pinksterdag. Het motto van de dag was 'Ga het vragen op de boerderijdagen'. Foto Lenus van der Broek

Jan Wolters, die in het Drentse Buinen een akkerbouwbedrijf in maatschap met zijn broer Henk Wolters runt, aardt zijn fabrieksaardappelenan het ras Festin aan. "De grond is mooi vochtig, dus dat gaat goed", licht Wolters toe. De zetmeelaardappelen doen het goed. "Ze krijgen voldoende water en zon en groeien daardoor snel. Wij zijn heel tevreden." De broers telen 38 hectare fabriekers. Foto Koos van der Spek

De Franse landbouwminister Michel Barnier overlegt met Eurocommissaris Mariann Fischer Boel tijdens de informele landbouwraad in het Tsjechische Brno. De landbouwministers zijn het eens dat de EU-steun op de schop moet voor de periode na 2013. Maar de wijze waarop dat moet gebeuren, daarin zijn ze nog geen stap verder gekomen. Foto ANP

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  @wees eerlijk en vrij, ik heb mijn bericht van 03 jun 2009 20:05 even teruggelezen. Er staat gewoon een alternatief in, en geef ook nog complimenten, of vind dat biologische boeren geen boeren zijn?
  Over afzeiken is zeker geen sprake. De burger gaat steeds meer naar biologisch, zie Frankrijk met een derde, dus zouden mensen daar oevr na kunenn denken waarom mensen daar voor kiezen. En ik lees ook niet dat ik je een stemadvies geef.
  Heb je de eerste 6 berichten al gelezen op dit topic, bedoel je dat met afzeiken?
  Wie en welke partijen een bord voor hun kop hebben laat ik maar niet zeggen, aangezien velen dat al vele jaren hebben is het niet mijn persoonlijke doel om ze uit een ilussie te halen. Zie het als mijn mening, dat leest veel prettiger!!

 • no-profile-image

  Boer Harry

  Allemachtig wat zijn de reacties hier toch altijd van een hoog nivo!

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Moeten de pieren dan geen 12 uur daglicht hebben???? En de engerlingen ??? En de emelten???

 • no-profile-image

  Patrick

  @Sjakie dat is gewoon slim van het AGD. Mijn complimenten aan het AGD en de journalsiten etc.
  AGD wil ook een werkzame toekomst, en zij zien wel in dat de PvdD gewoon een erg goed verhaal heeft met toekomst.
  Zag je al dat er in frankrijk de biologiche sector op 2,6 miljard omzet gekomen is, dus een derde meer. Er zijn dus heel veel mensen die veel inzicht hebben, en zo heeft AGD dat ook.
  Een doodlopende weg, zoals LTO of de huidige bio-industrie, heeft niemand wat aan.

 • no-profile-image

  echte dierenliefhebber

  Zo iemand mag zich geen boer meer noemen.
  Hij weet niet met wie hij zich inlaat
  Die mensen hebben namelijk helemaal niets met boeren en troost je ook niet met biologisch hoor

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Wees eerlijk: Dat de heer Korteweg heeft gejaagd wordt door niemand, ook niet door hem zelf, ontkend. Komt het dan niet bij u op dat iemand heel gewoon in de loop der tijden van inzicht kan veranderen? Ik heb vroeger ook wel gevist. Op zeker moment kwam ik tot de conclusie dat ik niet voor mijn plezier en ontspanning een ander levend wezen angst, pijn en stress behoor aan te doen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

 • no-profile-image

  Sjakie

  Is het nodig dat agd.nl gratis reclame gaat maken voor de Pvdd?!

 • no-profile-image

  Delfin

  @Patrick, jij trekt de conclusie dat agd achter het verhaal van PvdD staat. Dat staat nergens! Het is gewoon een nieuwsmedeling. Je hebt de neiging om alles dusdanig te lezen dat je standpunt versterkt waardoor je nog zekerder wordt van je zaak (dat is een grote valkuil). Maar zeker zal het nooit worden, omdat de argumenten van Pvdd enkel gebaseerd zijn op emotie en gevoel. Het is hun alles aan gelegen om de intensieve veehouderij uit te roeien (dat is wel duidelijk), de manier waarop maakt eigenlijk niet uit. Over de gevolgen of dit haalbaar is, daar hebben ze niet over nagedacht (daar hoor je ze niet over). De Pvdd wil veel, zegt veel, speelt in op emotie maar heeft totaal geen zicht op de gevolgen. Het vooraanstaande beleid van de Pvdd zal leiden tot een veel duurder voedselpakket. Kan de bijstandsmoeder (om maar even een voorbeeld te noemn) met € 800 netto per maand dit ook betalen? Daar hoor je de Pvdd niet over. Alles heeft zijn prijs. Maar om een hoge prijs te betalen voor zaken die op emotionele argumenten zjin gebaseerd, dat wil toch niemand. Sterker nog, dat kun je nog geen eens betalen.

 • no-profile-image

  wees eerlijk

  Patrick,Patrick je hebt echt een groot bord voor je kop,97 % van de Nederlander gaat gewoon voor de prijsknaller. Ga nu eens die Nederlander bekritiseren die niet biologisch eet of op de partij voor dieren stemt en zit niet steeds de boeren op hun huid en af te zeiken. Ben een kerel en ga de nederlander bekeren???/ vertel er wel bij dat de mijnheer van de nieuwe weg nog niet zolang geleden gewoon een jager was .

 • no-profile-image

  qwerty

  landverader

 • no-profile-image

  Anneke

  Is hier geen vergunning voor nodig?
  Zo ja ,wordt die dan verstrekt. Ongelooflijk!

 • no-profile-image

  frits

  dat gekakel altijd over goedkoop voedsel. wat is er goedkoop aan het voedsel als de prijs transparant weergegeven wordt maw laat eens zien waar de subsidies naartoe gaan. Er is niets goedkoop aan als de kostenplaatsbepaling getoont wordt exclusief de vele vrijstellingen, tegoeden en regels.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.