Home

Achtergrond 187 x bekeken

Air France vervangt snelheidsmeters

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France gaat binnen enkele dagen de snelheidsmeters op de toestellen Airbus A330 en A340 vervangen.

Dat heeft de vakbond voor piloten dinsdag laten weten. Mogelijk heeft een defect aan de snelheidsmeters te maken met de vliegramp die vorige week plaatsvond boven de Atlantische oceaan. Daardoor kwamen 228 mensen om het leven. Onderzoekers bekijken of de sensoren mogelijk met ijs bedekt waren, waardoor de piloten van het ramptoestel vorige week mogelijk een storm in vlogen zonder hun snelheid te weten.

Volgens een memo, waarop het Franse persbureau AFP de hand wist te leggen, heeft Air France pilotenvakbonden in november vorig jaar al gewaarschuwd vanwege een ,,aanmerkelijk aantal incidenten'' die te maken hadden met de snelheidsmeters. Franse onderzoekers vermoeden dat tegenstrijdige informatie over de snelheid van het ramptoestel binnenkwam in de cockpit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.