Home

Achtergrond 176 x bekeken

Achterhoek heeft eerste kerstmarkt van het jaar

De Gelderse gemeente Zelhem heeft een primeur: zondag 28 juni vindt in het buurtschap Wittebrink de eerste kerstmarkt van dit jaar plaats.

De levende kerststal, ritjes met de arrenslee voor de kleintjes en een kerstman die glühwein serveert ontbreken uiteraard niet. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar de lokale kinderboerderij van een grote zorginstelling.

"Een kerstmarkt in de zomer is eigenlijk veel leuker'', meent initiatiefnemer Vincent Versteegen. "In de winter is het veel te koud, te nat en te winderig.'' Hoewel de organisatie natuurlijk hoopt op sneeuw, is die kans volgens het KNMI vrij klein. Volgens Versteegen moet een sneeuwkanon in dat geval uitkomst bieden. Winterse kleding is overigens niet verplicht, al raadt Versteegen schaatsers die gebruik willen maken van de ijsbaan "af dat in hun zwembroek te doen''.

Hij durft niet in te schatten hoeveel mensen het bijzondere evenement gaan bezoeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.