Home

Achtergrond 152 x bekeken

Aantal superrijken met kwart gedaald door crisis

Het aantal superrijken is vorig jaar door de crisis wereldwijd met bijna een kwart gedaald tot 8,6 miljoen.

Hun gezamenlijke vermogen slonk met bijna een vijfde tot 32.800 miljard dollar. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde World Wealth Report van de Amerikaanse bank Merrill Lynch en adviesorganisatie Capgemini.

Superrijken kunnen ten minste 30 miljoen dollar besteden. Het aantal 'gewone' rijken, met een vrij besteedbaar bedrag van minimaal 1 miljoen dollar, daalde vorig jaar wereldwijd met 14,9 procent. Nederland telde vorig jaar bijna 106.000 miljonairs, ruim 12 procent minder dan in 2007.

De Verenigde Staten tellen nog altijd het hoogste aantal vermogende particulieren: 2,5 miljoen. Dat is 18,5 procent minder dan in 2007. In de ranglijst staat Japan tweede en Duitsland derde. China is van plek gewisseld met het Verenigd Koninkrijk en staat nu vierde. Nederland komt uit op de veertiende plek, één plaats hoger dan vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.