Home

Achtergrond 169 x bekeken

AID weg uit Kerkrade: zorg om werkgelegenheid

Het naderende vertrek van de Algemene Inspectiedienst (AID) uit Kerkrade is slecht voor de werkgelegenheid in het toch al kwetsbare Zuid-Limburg.

Op verzoek van de Tweede Kamer vraagt minister Gerda Verburg (Landbouw) daar aandacht voor bij haar collega-ministers, vooral bij Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).

"Ter Horst is coördinerend minister. Ik zal er bij haar op aandringen dat ze nadrukkelijk kijkt wat mogelijk is'', aldus Verburg. Per 2012 moet de fusie van AID (Algemene Inspectiedienst) met VWA (Voedsel en Warenautoriteit) en Plantenziektenkundige Dienst (PD) zijn afgerond.

Het grote hoofdkantoor van de nieuwe dienst komt in Utrecht; in de regio blijven kleinere vestigingen. Bij de operatie verdwijnen vijfhonderd van de 2500 fte's en wordt ook bespaard op huisvestingskosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.