Home

Achtergrond 171 x bekeken

Zware explosie in Lahore

De Pakistaanse stad Lahore is vanochtend opgeschrikt door een zware explosie. Een politiebureau is verwoest. Dat meldde de Pakistaanse politie.

Het zou gaan op een doelgerichte aanslag met een autobom. Officieel spreekt de politie vooralsnog van vijftien doden in de oostelijke miljoenenstad. Volgens een arts van een ziekenhuis vielen er bovendien 126 gewonden.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Mogelijk houdt de bomexplosie verband met het offensief van de Pakistaanse regering tegen de Taliban in het onrustige noordwesten van het land.

Begin maart vielen de Taliban een bus met het nationale cricketteam van Sri Lanka aan in Lahore. Zes agenten en de chauffeur van een ander voertuig kwamen om, acht cricketers raakten gewond. Enkele weken later bestormden Talibanstrijders een politieacademie in Lahore. Acht rekruten, twee burgers en vier moslimrebellen werden toen gedood, ongeveer negentig agenten raakten gewond. Het gebouw werd acht uur lang bezet gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.