Home

Achtergrond 154 x bekeken

Zuid-Koreaanse oud-president Roh dood

De Zuid-Koreaanse oud-president Roh Moo-hyun is overleden na een val tijdens het beklimmen van een berg.

Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zaterdag gemeld op gezag van de politie. De 62-jarige Roh was met een metgezel een berg aan het beklimmen. Hij liep door de val ernstige verwondingen aan het hoofd op en overleed later in het ziekenhuis in zijn woonplaats Gimhae.

De politie onderzoekt of sprake is van een incident of dat het voormalige staatshoofd zelfmoord pleegde. Roh was president van Zuid-Korea van 2003 tot 2008. Hij was in verband gebracht met een corruptieschandaal.

Roh was onlangs nog verhoord door een openbare aanklager. Roh werd ervan verdacht via een omweg miljoenen euro's aan steekpenningen te hebben gekregen van een bevriende zakenman. Officieel was het geld een investering in het bedrijf van Roh's zwager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.