Home

Achtergrond 171 x bekeken 3 reacties

Zuid-Holland heeft geen geld voor grondaankoop

De provincie Zuid-Holland stelt de aankoop uit van gronden voor de ecologische hoofdstructuur en voor de realisering van recreatie om de stad.

De provincie vreest op termijn 225 miljoen euro tekort te komen, als het meerjarenprogramma landelijk gebied wordt voortgezet.Het provinciebestuur is nu van plan minder grond aan te kopen. Tot 2013 gaat het om een vermindering van aankoop van 587 hectare. Dat is meer dan 10 procent van de doelstellingen, die twee jaar geleden zijn vastgesteld.

Daaronder vallen ondermeer de realisering van natuur in de Krimpenerwaard, delen van Deltanatuur en de Oranjebuitenpolder. De provincie heeft tot nu toe grote moeite bij het aankopen van grond. Reden is ondermeer de verhoogde druk op de grondmarkt, waardoor de prijzen zijn gestegen. Vooral voor de realisering van recreatie om de stad, is het heel lastig grond te verwerven, zegt gedeputeerde Joop Evertse.

Er is te weinig bereidheid om de grond tegen agrarische waarde te verkopen, aldus de provincie. Bovendien lukt het de provincie niet om grond te verwerven door te ruilen met gronden elders.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ir. P.J. van der Eijk

  De wal keert eindelijk het schip. Een goede zaak voor het behoud van het (agrarisch) cultuurlandschap.

 • no-profile-image

  gert

  Of hadden ze ook 60 miljoen op een ijslandse bank staan ,net als noord-holland?

 • no-profile-image

  Delfin

  Beh provincie Zuid-Holland. Ze moeten gewoon meer budget vrijmaken en hogere prijzen geven voor de grond. Nee, ze leggen de ecologische hoofdstructuur vast en roken boeren uit en de tijd doet zijn werk zodat ze alsnog tegen lagere prijzen kunnen kopen. Schandelijk beleid. Zo ga je niet met je boeren om! Provincie Zuid-Holland schaam je diep!

Of registreer je om te kunnen reageren.