Home

Achtergrond 160 x bekeken

Zeeland heeft in 2014 nieuwe stroomverbinding

Hoewel eindpunt en traject van de nieuwe 120 kilometer lange hoogspanningsverbinding van Borssele naar West-Brabant nog niet vaststaan, worden bewoners van Zeeland en westelijk Brabant de komende tijd wel al geïnformeerd.

De ministeries van Economische Zaken (EZ) en Milieu (VROM) meldden dat vandaag. Omdat het bestaande stroomtransportnetwerk na de komst van de Sloecentrale vol zit, bereiden beide ministeries een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding van 380.000 volt voor. Volgens het ministerie van Economische Zaken is nu geen onderhoud aan de bestaande verbinding mogelijk zonder dat de "leveringszekerheid'' in gevaar komt. De hoogspanningsverbinding voldoet daarom niet.

De zogeheten nieuwe Zuid-West 380 kV krijgt waarschijnlijk een eindpunt tussen Geertruidenberg en Tilburg, meldt EZ. Ook de mogelijke routes worden nog onderzocht, waarbij de combinatie met de bestaande verbindingen tot de mogelijkheden hoort. Volgens het ministerie moet de nieuwe tak aan de elektriciteitssnelweg in 2014 operationeel zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.