Home

Achtergrond 280 x bekeken

Wervingsakkoord Nederland-Marokko veertig jaar oud

Het wervingsakkoord tussen Nederland en Marokko, waarmee Marokkaanse gastarbeiders in ons land mochten werken, is vandaag exact veertig jaar oud.

Het Nederlands Instituut in Marokko (Nimar) en het Institut Universitaire de la Recherche Scientifique (IURS) houden in Rabat een tweedaagse conferentie om de geschiedenis en gevolgen van de migratiestroom te bespreken.

Jan Hoogland van het Nimar noemt de gebeurtenis van veertig jaar geleden erg belangrijk voor beide landen. ,,Het markeert het begin van een samenwerking tussen twee landen, die vanaf dat moment innig met elkaar verbonden zijn.'' Hij hoopt dat de conferentie een positief tegengeluid voor de overheersende negatieve publiciteit is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.