Home

Achtergrond 144 x bekeken

Vroeg op en stappen maar!

Op Hemelvaartsdag (dit jaar op 21 mei) staan veel mensen vroeg op. Ze gaan dan fietsen of wandelen. Dat heet dauwtrappen. Dit gebruik stamt uit een ver verleden. Toen stonden mensen op Hemelvaartsdag om drie uur ’s nachts op. Ze wandelden dan met hun blote voeten door het dauwnatte gras, dansten en zongen. Dat had volgens de dauwtrappers een genezende werking.

Blll, regen!
Zin in een fikse fietstocht of wandeling? Voordat je op de fiets springt of je sneakers aantrekt, check je natuurlijk wel of je onderweg regenbuien kunt verwachten.

Op je blote voeten
Een bijzonder wandelpad in Opende, een plaatsje op de grens van Friesland en Groningen. Je mag er met je blote voeten op lopen. Het heet ’t Blôde Fuottenpaad. Een pad waarop van alles te doen is. Wat precies, dat merk je onderweg vanzelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.