Home

Achtergrond 153 x bekeken

'Vlamingen en Nederlanders betalen meest aan EU'

Volgens de politieke partij Vlaams Belang betalen Vlamingen en Nederlanders het meest aan de Europese Unie.

Europarlementariër Frank Vanhecke wil daarom een Vlaams-Nederlands front vormen van politieke partijen om een absolute begrenzing aan de EU-bijdrage vast te leggen, zo zei hij vandaag.

De EU zou per inwoner niet meer dan 200 euro moeten kosten, vindt hij. Vlaanderen betaalt nu 282 euro per inwoner en Nederland 272. De bedragen die de Waalse inwoners van België betalen, liggen de helft lager, zo beweert het Vlaams Belang. Ook de Duitsers, Britten, Fransen en Italianen zijn per inwoner veel minder geld kwijt aan de EU volgens de populistische partij.

Een begrenzing van de kosten zou Nederland meer dan 1180 miljoen euro per jaar opleveren. Dit zou de EU moeten dwingen om kosten te besparen. Vlaams Belang stelt voor om onder andere het 'reizende circus' van het Europees Parlement tussen Brussel en Straatsburg af te schaffen, dat jaarlijks 200 miljoen euro kost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.