Home

Achtergrond 321 x bekeken

Verburg wil groene VN-revolutie

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft vandaag gepleit voor een groene revolutie. Een die leidt tot duurzame landbouw en voldoende aandacht voor het milieu.

Verburg deed dat in New York waar ze de zeventiende sessie leidt van de Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (CSD) van de Verenigde Naties.

Ze herinnerde de aanwezige ministers en staatssecretarissen aan het doel van de eerste CSD-vergadering, het halveren van de armoede en honger. "Een van onze grootste uitdagingen is hoe we in 2050 9 miljard mensen moeten voeden''. Hoewel het gemiddeld inkomen hoger is dan ooit tevoren en er voldoende voedsel wordt geproduceerd, wees Verburg er op dat nog steeds heel veel mensen moeten zien rond te komen van minder dan 1 dollar per dag. "Hoewel niet langer voorpaginanieuws is er nog steeds een voedselcrisis.''

Er is wat haar betreft geen tijd te verspillen. "Zwaarden omsmeden tot ploegscharen, woorden omzetten in actie. Laten we met dit VN-motto vooruitkijken.''

Verburg riep de aanwezige bewindslieden op leiderschap te tonen. Ze gaf aan dat er verscheidene crises zijn: voedsel, energie en ook de financiële crisis. Gezien de vele problemen die wachten op oplossingen wil Verburg in elk geval een leiderschapscrisis vermijden. "Leiderschap is meer dan ooit nodig. Oude oplossingen volstaan niet voor de nieuwe uitdagingen in de 21ste eeuw.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.