Home

Achtergrond 189 x bekeken

Verburg: 2 miljoen voor garnalenvissers

Minister Gerda Verburg (Landbouw) is bereid 2 miljoen euro uit te trekken om de garnalenvisserij samen met de sector duurzaam te maken.

Ze kondigde dat vandaag aan op de Waddentoogdag in Delfzijl, nadat ze met garnalenvissers had gesproken.

Ze wil met hen en de natuurorganisaties een gezamenlijke agenda opzetten voor een economisch en ecologisch duurzame garnalenvisserij. Vorig jaar maakte Verburg daarover al afspraken met de mosselvissers en natuurbeschermers. Bij duurzamere visserij gaat het bijvoorbeeld om verbeterde vangsttechnieken, die de bodem meer ontzien en zorgen voor minder ongewenste bijvangst.

"Met duurzame visserij kunnen we de Waddennatuur echt de ruimte geven voor herstel'', stelde Verburg. Dat is volgens haar ook de kern van het overkoepelend natuurherstelprogramma voor het zogeheten natte wad, dat naar verwachting in oktober klaar is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.