Home

Achtergrond 192 x bekeken 1 reactie

Veel interesse voor subsidie zonnepanelen

Boeren hebben veel belangstelling voor de SDE-subsidie voor zonnepanelen.

Voor de grote panelen, tot 100 kilowatt, zijn ruim 2.000 aanvragen gedaan. Het grootste deel van die aanvragen komt van boeren. Op de eerste dag van de openstelling van de regeling, 6 april, werd de subsidie op de kleine panelen tot 3,5 kilowatt al fors overtekend. Voor het eerst is er dit jaar ook subsidie voor grote panelen tot 100 kilowatt, die vooral interessant zijn voor boeren. Ook die regeling is fors overtekend, er is geld voor ongeveer 50 projecten, terwijl ruim 2.000 aanvragen werden gedaan.

Tweede Kamerlid Diederik Samsom (PvdA) wil een hoger subsidiebedrag. Hij doet een voorstel op 19 mei tijdens een energiedebat in de Kamer.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Let op, bij deze regeling ( grote panelen ) krijgt men alleen een door de overheid nader te bepalen vergoeding voor geleverde stroom. Met een lege schatkist en fikse staatsschuld denk ik dat rendement op zonnepanelen wel eens heel lang kan duren. Heeft iets met vertrouwen in de overheid te maken of zo!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.