Home

Achtergrond 753 x bekeken 18 reacties

Vader overrijdt dochtertje met tractor

Een vader is zaterdagmorgen per ongeluk met zijn tractor over zijn 2-jarige dochter gereden. Het ongeluk gebeurde op een weiland aan de Kanaaldijk in Nieuwland, vlakbij Gorinchem.

De man had zijn twee kinderen aan boord. Het meisje opende de deur en viel naar buiten. Het kind kwam onder het achterwiel terecht.

Volgens de politie lijken haar verwondingen mee te vallen omdat de grond van het weiland zacht was en meeveerde. Het meisje ligt ter observatie in een ziekenhuis in Utrecht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Een ongeluk is rap gebeurd.
  Een ding weet ik toch , ik was van heel kleins vertrouwd met de trekker en zen gevaren , maar vandaag denkt men maar al te vlug dat de cabines van vandaag alle veiligheden hebben.
  Hen er eentje waar de deuren scharnieren halweg de cabine en vooraan dus openen.
  Was enkele jaren terug een veld aan het opreiden en het ging stijl bergaf , geen rekening gehouden dat die deur ook kan openschieten de kleine werd er mooi uitgecatapulteerd zonder veel erg.
  Zoiets kom je gelukkig maar eenmaal tegen
  Mijne kleinste is maar 15 maanden en was één maand terug ook mee met de trekker .
  Alle ruiten toe veilig in het zitje en de hand ervoor , zo een puist ligt al na 2 km in slaap.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Alleen al van het lezen van zo'n bericht draait de maag om. Wat ontzettend fijn te vernemen dat het nog zo goed is afgelopen. Een spoedig herstel toegewenst.

 • no-profile-image

  Vanvelde

  ik hoop dat het goed afloopt met het meisje
  ze heef dan heel veel geluk gehad,
  de vader heeft misschien ook wat geleerd,
  het is bij veeboeren standaard gebruikelijk dat de hele trekker vol zit en hangt met grut
  en als dan wat gebeurt ,dan komt het hier of daar door
  kinderen van de trekker af,kan de chauffeur zich concentreeren op het
  geen die mee bezig is.
  gebruik je hersens, dat beetje wat je eventueel hebt

 • no-profile-image

  jacqueline

  OOOOOOOOOOOOOOh wat zal de vader van het meisje geschrokken zijn! Maar zo.'n opluchting om te lezen dat het wonderbaarlijk goed is afgelopen en met het meisje alles weer goed komt!! Ongelooflijk dat je zoiets als 2jarige kunt overleven, maar wel hneeeeeeeeeeeeel fijn!!!

 • no-profile-image

  Bezorde lezer

  Aller eerst uiteraard heel erg goed om te lezen dat het kind het goed maakt. Maar zet je toch weer aan het denken. Zulke ongelukken gebeuren vaker. Klein kind in de tractor prima, maar dan wel in een speciaal veilig zitje. Kan veel leed besparen.

 • no-profile-image

  gert

  Op een boerderij loeren veel gevaren voor kinderen,vooral met trekkers,de gewone boerderij is echt geen kinderboerderij hoe leuk het ook soms lijkt.

 • no-profile-image

  Lerak

  In de maand april zijn er 2 ouders geweest die hun zoon met de auto lieten rijden. De 1 was de zoon rijles aan het geven en de ander gaf na heel veel gezeur van de zoon toe dat hij achter het stuur mocht. De ongelukken waren erg serieus. De kinderen waren niet eens zo jong, maar geen 18. Uit de reacties bleek dat er zelfs vaders zijn die een loopje nemen met de wet. Het is toch normaal dat je jouw kind rijles geeft, en moet je altijd volgens de wet leven. Ja, raar maar waar.
  Zo is het normaal dat kinderen op de boerderij in aanraking komen met tractoren en mechanisatie. Het is aan de ene kant waar je mee omgaat daar raak je mee besmet. Oftewel, het boerevak wordt met de paplepel ingegoten. Aan de andere kant is het bloedlink. We kijken altijd naar de voordelen, maar mechanisatie heeft ook wel degelijk nadelen. En zeker op het gebied van veiligheid. En kinderen zijn onwetend of openstaand voor nieuwigheden en spelend. Dat houdt risico's in zich. En mechanisatie is net als het verkeer onverbiddelijk. Als het fout gaat kan het desastreus zijn.
  Als agrariër ben je vaak zuiniger op de kinderen van een ander dan op je eigen kinderen. Dat is raar, maar we zeggen vaak dat de andere kinderen de gevaren van de boerderij niet kennen. Alsof de eigen kinderen dat wel altijd goed kunnen inschatten. Het zijn per slot van rekening nog maar kinderen.
  Laat duidelijk zijn. Ik heb diverse ouders gezien, die met een dodelijk ongeval van hun kinderen te maken hebben gehad. Het is aan ze te zien. Ook na vele jaren. Ze lijden er onder. Het is daarmee een trauma dat niet los laat. Het is alle dagen aanwezig en laat nooit los. Ik gun het niemand om zo een drama mee te maken.
  Gelukkig gaat het met het kind in dit verhaal wellicht goed komen. Maar het kan iedereen aan het denken zetten. Hoe voorkom ik een ongeluk in de landbouw met de eigen en andere kinderen? Het denken erover en het handelen ernaar is van groot belang. Het gebeurt overal, maar de sleur van alle dag doet soms de aandacht aan dit onderwerp verslappen en dan loert het gevaar. Het continu alert blijven is een groot probleem in het dagelijks leven van het agrarisch bedrijf.
  Het is echter voor iedereen van belang om er niet te licht over te denken. De gevolgen voor kind en ouders en medewerkers kunnen levenslang zijn.

 • no-profile-image

  Els

  Roy & Floy is een Leuk en leerzaam boekje om samen met uw kinderen te lezen. Tip: leuk kadoo voor moederdag.

  Titel Roy & Floy en de gevaren op de boerderij
  Auteur Bianca Voorend uit Vinkeveen
  Categorie *NIEUW* Kinderen & jeugd
  ISBN 9789059742314
  Bladzijden 44
  Verkoopprijs EUR 14.50 [incl. BTW]

  Verzendkosten (in NL) EUR 1.76

  Beschrijving

  Het boerenerf is een geweldige plek om te spelen en ravotten, maar de gevaren schuilen er in een klein hoekje, zo weet de auteur en illustrator van dit boekje die zelf ook in een boerderij woont. Met behulp van tekeningen worden kinderen op een speelse manier gewaarschuwd. Zo wordt het leven in en om de boerderij echt een groot kinderfeest! Over dit boekje en de maker ervan is een filmpje verschenen op www.ophetland.tv (uitzending van 21 januari 2009) getiteld 'Gevaren op de boerderij'. Het filmpje is opgenomen op haar eigen boerenerf in Vinkeveen, ook haar man en kinderen komen in beeld.

 • no-profile-image

  P.G.

  Allereerst vindt ik de kop boven het artikel misleidend, er staat dat het kind "overreden" is en dat blijkt gelukkig niet zo te zijn, stomme kop dus!
  Het grote voordeel van kinderen al jong meenemen in de trekker is dat je je kinderen op die leeftijd nog heel veel kunt leren en tijdens het werk tijd hebt om hun op de gevaren te wijzen.
  Als een kind 16 jr. is voor hij voor het eerst op een trekker (mee) mag rijden, denkt hij alles wel te weten en luistert maar half naar jouw waarschuwingen, misschien nog wel gevaarlijker!

 • no-profile-image

  erik

  gelukkig dat het zo goed afgelopen is.
  Maar ik snap niet wat een peuter van 2 jaar op een trekker doet. Kon er echt geen oppas geregeld worden c.q. het landwerk uitgesteld of uitbesteed worden.
  Een kind van 8 jaar is nog jong, maar het begint dan wel pas redelijkerwijs in te zien wat gevaarlijk is en wat niet.

 • no-profile-image

  verbij

  Reageert op erik
  je ziet het vaak genoeg dat de kleintjes meegaan met de trekker op het landwerk
  die kleintjes vinden het ook mooi werk waarschijnlijk*al hoewel ze op den dure wel in slaap vallen:-)
  maar het is wel triest als er op die manier een kleine om het leven komt.......

 • no-profile-image

  Drentse Boer

  Toen ik 2 jaar was denk ik niet dat ik mee mocht op de trekker, gauw daarna wel.
  Maar ook later bij 6 jaar ofzo werd bij ons altijd donders goed gelet op de kleintjes, en gewaarschuwd vooral op het erf. Een kind kan net zo gauw onder een groot wiel dubbellucht ofzo komen dat ergens tegen een maar aan staat dat gebeurt ook vaak.
  Maar een kinderzitje in de trekker is dé oplossing, dan kun je ze ook vast zetten. Je kunt dan meer op het werk letten dan op de kleine.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Bennie. Je bent slecht geïnformeerd. Het is verboden personen te vervoeren met( behulp van) een landbouwvoertuig. Als passagier in de cabine is niet verboden, de fabrieksoriginele stoeltjes zitten er niet voor niets in.
  Uit je opvolgende opmerking "naïeve boeren" maak ik op dat je kennelijk niet de snuggerste bent.

 • no-profile-image

  Delfin

  pfff, van zo'n bericht krijg je weer echt de rillingen. Gelukkig is het nog redelijk goed afgelopen, vooral voor de vader (want die heeft anders echt geen leuk leven meer)!! Niet te hopen dat die Haagse ambtenaren hier weer betuttelende regelgeving in zien. Die grijpen vaak alles aan om de eigen verantwoordelijkheid van de mensheid met regels in te dammen.

 • no-profile-image

  bart jochems

  Heb zelf ook drie jonge kinderen. En heb een ding geleerd. De kinderen zitten veel beter bij in ( een gesloten) cabine van een trekker dan zomaar op een erf rond te lopen waar een trekker rijdt.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Blijft uitkijken met kinderen. Voor je het weet ga je een keer zonder en loopt er eentje voor de wielen om mee te gaan...... Wat er dan gebeuren zal wil ik niet aan denken

 • no-profile-image

  Leen

  Het gebeurt mij ook,

  Vrouw aan 't werk, dochter(3) mee op de trekker. De maxicosi paste wel in de cabine, maar daar is ze uitgegroeid. Kinderopvang is dermate duur dat werken voor mijn vrouw geen zin meer zou hebben. Cabine is altijd rondom gesloten, bij verlaten van de trekker altijd motor uit. (Verdomde electronische hef altijd weer activeren). Tja, ben kleine zelfstandige. Geen AOV, geen pensioen. Maar wel een dochter! Daar ben ik zuinig op. Mannen, pas op met die kinderen!

 • no-profile-image

  bennie

  Volgens mij is het bij de wet verboden passagiers mee te nemen op een landbouwvoertuig. Wat moet ik nog meer zeggen!? Naïeve boeren.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.