Home

Achtergrond 160 x bekeken 1 reactie

VS vermindert strafheffingen op EU-producten

De VS draait de strafheffingen over een periode van drie jaar terug van 85,5 naar 28 miljoen euro.

De EU laat in ruil eerst 20.000 ton en na vier jaar 45.000 ton Amerikaanse hormoonvrij rundvlees zonder heffing toe. De afspraken die de VS en EU vandaag hebben gemaakt voorzien in een normalisering van de handelsbetrekkingen in drie fasen.

In de eerste fase worden de Amerikaanse strafheffingen geleidelijk afgebouwd. Ook worden de zogenoemde carrousel-sancties niet doorgezet. Deze hielden in dat elke zes maanden een ander Europese exportproduct zou worden getroffen door extra strafheffingen ter waarde van bijna 150 miljoen euro.

In de tweede fase, voorzien voor het vierde jaar, moeten de sancties op nul worden gezet en verhoogt de EU het importquotum. In fase drie wordt ook een definitieve oplossing gezocht voor het juridische geschil bij de WTO.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kees Koomen

    Eindelijk worden de betrekkingen meer genormaliseerd. Dit is een goed voorbeeld dat stemmen ergens goed voor is. Door Obama worden de betrekkingen tussen de EU en USA genormaliseerd. Met een derde achtereenvolgende republikeinse president hadden we waarschijnlijk wel een complete handelsoorlog gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.