Home

Achtergrond 158 x bekeken

Trichet: wereldeconomie op keerpunt

De wereldeconomie heeft een keerpunt bereikt en de eerste tekenen van herstel zijn al te zien.

Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet, vandaag op een topontmoeting van centrale bankiers van de rijke industrielanden, de G10 in Basel.

"We hebben, als het om groei gaat, ongeveer het dieptepunt in de cyclus bereikt. We zien in alle gevallen een afzwakkende krimp en in bepaalde situaties zelfs groei'', aldus Trichet. Hij waarschuwt er wel voor voorzichtig te blijven. "We moeten waakzaam blijven, we zijn in onbekende wateren. Het is geen tijd voor zelfgenoegzaamheid'', zei Trichet.

Wereldwijd hebben centrale banken de rente scherp verlaagd en miljarden uitgetrokken om de economie te steunen. De ECB verlaagde vorige week nog de rente tot het historisch lage niveau van 1 procent. Ook gaat de bank voor 60 miljard euro obligaties van banken opkopen om zo de kredietverlening op gang te helpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.