Home

Achtergrond 178 x bekeken

Timmermans wil meer steun tegen homofobie

Nederland wil dat meer landen de verklaring van de Verenigde Naties over homorechten ondertekenen.

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) zal daarop vrijdag aandringen tijdens een congres over mensenrechten, seksuele geaardheid en identiteit in Parijs. Timmermans is co-voorzitter van de bijeenkomst. Nederland is een van de initiatiefnemers van de VN-verklaring, die in december in New York werd ondertekend door 66 lidstaten. Seksuele geaardheid staat in geen enkel VN-verdrag genoemd als discriminatiegrond. Maar de VN-verklaring geeft mensenrechtenorganisaties een instrument in handen om overheden te wijzen op de rechten van homoseksuelen.

"Liefde tussen twee mensen kan nooit misdadig zijn'', stelt Timmermans. Naast politieke en diplomatieke middelen pleit hij voor financiële steun voor homo-organisaties. Zo zijn met steun van het Nederlandse mensenrechtenfonds Nederlandse ambassades actief voor homobelangen. Timmermans hoopt dat andere landen dit voorbeeld volgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.