Home

Achtergrond 164 x bekeken

Spanje voorziet sterke afname toerisme

De recessie heeft negatieve gevolgen voor het toerisme in Spanje.

De Spaanse regering verwacht dat er dit jaar 10 procent minder mensen naar het land komen om vakantie te vieren. In de eerste maanden van het jaar viel het aantal toeristen al met ruim 12 procent terug ten opzichte van vorig jaar, zo maakte de overheid vandaag bekend.

Om de problemen in de toerismesector te verlichten, gaat de regering een kredietschema voor de branche sterk uitbreiden. In plaats van een eerder aangekondigde 400 miljoen euro komt er nu 1 miljard euro in kredieten beschikbaar. Het geld is bedoeld om onder meer hotels en horecabedrijven de mogelijkheid te geven te moderniseren om beter de concurrentie aan te gaan met andere, goedkopere zonbestemmingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.