Home

Achtergrond 186 x bekeken

RvS houdt teelt transgene aardappel tegen

De Raad van State houdt de teelt van transgene aardappelen in Dongeradeel tegen, hoewel BASF Plant Science de precieze locatie van het proefveld heeft bekendgemaakt.

BASF kreeg eind vorig jaar toestemming van de minister van Vrom voor proeven met transgene aardappelen op verschillende plaatsen in Nederland. Greenpeace heeft die vergunning aangevochten. De rechter gaf Greenpeace eind april gelijk, omdat de precieze lokaties van de proefvelden niet waren aangeduid.

Daarop heeft BASF in een brief aan de minister de precieze lokaties gemeld. Maar dat is voor de rechter geen reden nu terug te komen op de eerdere beslissing. De rechter vindt dat een omissie in de vergunning van 11 september niet valt goed te maken met een brief van een paar maanden later. De rechter vindt dat eerst grondig naar de kwestie moet worden gekeken in een zogenoemde bodemprocedure.

Of registreer je om te kunnen reageren.