Home

Achtergrond 156 x bekeken 2 reacties

'Roemenen met info wapenen tegen uitbuiting'

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) gaat brochures over wonen en werken in Nederland versneld uitbrengen in het Roemeens en Bulgaars.

Ook wordt informatie over het wettelijk minimumloon en een klachtenformulier op korte termijn in Bulgarije en Roemenië verspreid om problemen met uitbuiting en illegale tewerkstelling tegen te gaan.

Dat is een van de maatregelen die Donner vandaag in een brief aan de Tweede Kamer noemt. Regeringspartij PvdA en oppositiepartij SP hadden vragen gesteld over slavernij-achtige toestanden die ruim een week geleden werden aangetroffen bij een aspergekweekster in het Brabantse Someren, waarvan vooral Roemenen het slachtoffer waren.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    LTO maakt zich ook al zorgen over de uitbuiting van de Roemenen,dit zou slecht zijn voor het imago van de Nederlandse land- en tuinbouw,laten ze zich inderdaad maar eens inspannen tegen de uitbuiting van de Nederlandse boer en tuinder,wat heb je aan een goed imago met een slecht inkomen

  • no-profile-image

    landbouwer

    Komt er ook een folder voor de Nederlandse landbouwers hoe die met uitbuitting door de retail om moeten gaan? Of heeft de overheid geen oog meer voor haar eigen inwoners en is ze er alleen nog maar voor de buitenlanders? Geen wonder eigenlijk dat Geert Wilders zo goed in de peilingen staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.