Home

Achtergrond 213 x bekeken

Rioolgassen oorzaak drama in dierenzaak

Vrijgekomen rioolgassen hebben in november 2007 geleid tot de dood van drie kaaimannen in dierenzaak Annen Animal Center in Hoogeveen.

Door de rioolgassen werden tien klanten in de zaak onwel. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de voormalige eigenaren van de inmiddels failliete zaak en een journalist van een lokale omroep, zo meldt woordvoerder Bé Okken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kon eind 2007 geen oorzaak vinden voor het incident.

Okken, raadslid van Gemeente Belangen in Hoogeveen, wilde naar eigen zeggen ook de onderste steen boven hebben. Nu blijkt dat een naburig bedrijf begin november 2007 illegaal afval in het riool heeft gestort, aldus Okken. De gassen kwamen vrij nadat de gemeentereiniging de troep eruit had gepompt.

De gemeente wil niet bevestigen dat dit is gebeurd, maar er zijn veel getuigen die dat wel doen. Dat zijn de medewerkers van de gemeentereiniging zelf, maar ook medewerkers van naburige bedrijven, zegt Okken. Hij gaat vragen aan het gemeentebestuur stellen over deze kwestie. ,,We willen duidelijkheid. De tijd van ontkennen dat er iets aan de hand was, is nu voorbij'', vindt hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.