Home

Achtergrond 146 x bekeken

Rekenkamer blijft extra letten op fiscus

De Algemene Rekenkamer is positief over de eerste stappen die de Belastingdienst heeft gezet om de bedrijfsvoering te verbeteren, maar ze houdt de fiscus nog wel extra in de gaten.

Vorig jaar toonde de Rekenkamer zich al zeer bezorgd over de aanhoudende automatiseringsproblemen bij de fiscus, onder meer met de toeslagen. Om die reden werd een bezwaaronderzoek aangekondigd, een stevige waarschuwing. Als vervolgens de problemen zouden aanhouden, kan het zwaarste middel volgen: bezwaar maken tegen het gevoerde beleid.

De Rekenkamer ziet wel vooruitgang, maar is nog niet tevreden. Bovendien, zo stelt ze dinsdag in haar jaarlijkse beoordeling, is er bij de fiscus een cultuur die sterk gericht is op het herstellen van fouten en weinig op het voorkomen ervan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.