Home

Achtergrond 181 x bekeken

Rampenoefening voor jongeren op internet

Het ministerie van Binnenlandse Zaken lanceert maandag op internet een virtuele rampenoefening voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Op het virtuele jongerenhotel www.habbo.nl kunnen zij leren wat er gebeurt als er sprake is van een overstroming en een evacuatie. Dat heeft het ministerie zondag bekend gemaakt.

De virtuele oefening is onderdeel van de campagne Denk Vooruit van het ministerie, die inwoners zelfredzaam moeten maken. Hij duurt tot en met 21 juni. Behalve virtuele overstromingen kunnen de jongeren ook in een opiniepeiling hun mening geven over rampen en crises en hun voorbereidingen daarop.

Habbo is Nederlands grootste eigen site voor tieners en krijgt gemiddeld 950.000 unieke hits per maand. Tieners kunnen er een eigen karakter aanmaken en daarmee vrienden maken, spelletjes spelen en hun eigen hotelkamer inrichten. De organisatie heeft bovendien zeven dagen per week van 's morgens half zeven tot half twee 's nachts betaalde toezichthouders op de site. Scheldwoorden worden automatisch verwijderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.