Home

Achtergrond 331 x bekeken 10 reacties

PvdD: EU moet diervriendelijke landen belonen

EU-lidstaten die bij dierenwelzijn verder gaan dan de Europese regels voorschrijven moeten daarvoor een beloning ontvangen.

Dat vindt Natasja Oerlemans, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren (PvdD) bij de komende Europese verkiezingen.

"Europa moet stimuleringsprojecten beginnen of subsidies uitdelen voor lidstaten die verder willen gaan dan de Europese richtlijn", zegt Oerlemans tegen de website Nu.nl. Nu gaan lidstaten volgens Oerlemans zelden verder dan Europa voorschrijft; en dieronvriendelijke landen halen de Europese ambities voor dierenwelzijn naar beneden, vindt ze.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  centje

  Ja dikke middelvinger, ik zal moeten betalen om de consumenten van mijn vlees minder te laten eten ??? Ik produceer wat de consument vraagt, een (h)eerlijk stukje vlees. Dat gelul over milieubelasting is niets anders dat propagenda van boerenhaters. de varkenshouderij is een zeer milieu en dierijkesector. Hoe hoog zouden de mileulasten en het voedsel worden als de varkenshouderij er niet meer is. Heel veel restproducten van humane voedselproductie wordt verwerkt tot zeer hoogwaardige eitwitten die anders verbrand hadden moeten worden (CO2 !!) En wat dat je van al die sojarestproducten ?? Er zit geen 1 boontje soja in mijn voer die rechtstreeks van het land komt. Alles is reeds bewerkt voor olie en vegavoer. Mensen geloof niets van wat deze kwakzalvers zeggen, zij hebben maar 1 doel en dat is het uitroeien van boeren. Geef nooit toe aan terroristen !!

 • no-profile-image

  Patrick

  Weerderom een erg goed punt.
  In het algemeen om alles via wereld markt en markprijs te denken, kill je gelijk creativiteit, culturen, ontwikkeling en in Wezen ook een betere toekomst.
  Alle creativiteit in de veesector gaat dan gedeeltelijk naar effectiviteit op marge.
  De tussenhandelaren kennen maar 1 ding en dat is beste prijs, ethiek is dan weinig aanwezig in een hele keten. Dat is zo raar anno 2009 dat dat allemaal hokjes zijn die geen belang of inzicht willen hebben in de hele keten.
  Bij wereldmarkt is dan Welzijn is dan een belangrijk punt om juist niet te doen, het blokkeerd vooruitdenken. Wel afhankelijk van lokale wetten in verschillende landen, zal welzijn verschillend worden ingevuld.
  Voor mijn meest hypocriete partij CDA is het ook belangrijk. Ze kunnen nu eindelijk de versleten LP niet meer afdraaien. Ze kunnen voor het eerst in hun geschiedenis verantwoordelijkheid nemen.
  CDA zegt vaak, maar wij gaan dat niet doen omdat heel Europa dat eerst moet doen.
  CDA zegt waarom vooroplopen met creativiteit, als wij toch al lui zijn, onze lobbiesten tevreden zijn en dat volgens ons het beste is als nep christelijke partij.
  Rentmeesterschap is bij CDA hun eigen rente op hun eigen rekening en je buren tevreden houden.
  CDA verschuilt zich achter Europese wetten als het hen te lastig wordt en als het uitkomt neemt men Europese wetten niet zo serieus.
  Mensen maken een partij, visie genereert een toekomst, CDA is maar een misbruikt woord en haar mensen zijn in staat om een planeet te vernietigen.
  Conclusie goed punt, beloon creativiteit, en op welzijnsniveau dus ook, dus de beste ideen, vormen, structuren en systemen.
  Voorlichting om minder vlees te eten zal ook belangrijk zijn uitgedragen moeten worden door de vlees sector zelf.

 • no-profile-image

  boer

  Idd en ook met terugwerkende kracht. Zal er een hoop geld naar de nederlandse varkensboeren hen gaan, daar zullen ze niet blij mee zijn.

 • no-profile-image

  een boertje

  Zo Patrick, nu weer met beide beentje's op de grond. beschuldiggen van een ander is erg gemakkelijk.

 • no-profile-image

  hendrikus

  ja betaal de nederlandse boeren over de laatste tien jaar al vast maar uit ,want die doen altijd al dierwelzijn

 • no-profile-image

  down under

  Ik zeg: een dubbele agenda, een wolf in schaapskleren! Na 4 juni (als ze de gehoopte stemmen al dan niet binnen hebben) zullen ze als een blad aan een boom omdraaien en tegen elke vorm van subsidie voor/aan de agrosector zijn. Er zijn teveel pvvd'ers die de hele dierlijke-agrosector de nek willen omdraaien.

 • no-profile-image

  gert

  bv.subsidie op waterbedden voor koeien

 • no-profile-image

  alle dieren kiplekker

  ho ho heren, ik geloof dat jullie jaarlijks nu al 55 miljard krijgen van de EU.
  Voor nog meer subsidies mogen de eisen best wel wat strenger. Hierdoor krijgen biologische boeren tenminste een eerlijke kans.

 • no-profile-image

  boer

  dan zullen de Nederlandse veehouders(rund, varken en pluimvee) inderdaad een mooie cent krijgen

 • no-profile-image

  Patrick

  @ boertje in realiteit, ik dank U, het is zeker belangrijk om de voetjes op de grond te houden.
  @ centje erbij, helaas dringt het nog niet door, maar toch zal de vleessector en PVV moeten gaan uitdragen dat meer vlees eten niet beter is, en dus minderen op veel vlakken beter is.
  Ik snap er niets van, de vlees sector stelt het dier centraal ipv de mens. De vlees sector wil alleen maar meer en meer produceren en zegt tegen de medemensen U moet het maar kopen anders kunnen wij her niet kwijt. Dat is niet alleen raar, maar ook gemeen.
  Verkeerde redenering dus, zoals zoveel bij luie LTO of PVV of acher-overzittende LNV, ik zit nog steeds te wachten op heldere mensen met verstandige ideeen daar, een enkeling moet er toch wel zitten?
  Dus de MENS moet centraal staan, en voor de mens is minder vlees eten ook veel gezonder, ook nog voor de omgeving en tientsllen andere dingen.
  Dus wel erg egoistisch om de vleessector en het dier voor op te stellen.
  Je kan moeilijk tegen kinderen zeggen je moet meer vlees eten uit de bio- industrie. Of lief kind meer vlees eten is beter. OF mensen in de zomer meer BBQ want dat is gezonder. Allemaal sociale en emotionele bezigheden dat niets met gezondheid te maken heeft.
  Dus de sector moet alle BBQ reclame verbieden, geen enkele reclame meer om vlees te promoten is op zich veel beter voor de vlees sector en zal meer draagvlak genereren.
  Dus ik wacht met smart op dat LTO, NVV en LNV en PVV gaat zeggen onze volgende reclame item op TV, radio en ingelaste uitzending is, wij willen, en adviseren dat alle mensen in Nederland en Europa minder vlees gaan eten.
  Wij zeggen sorry voor onze arrogantie in het verleden om vlees te promoten en dier/vlees centraal te stellen ipv de mens.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.