Home

Achtergrond 145 x bekeken

Productiesector krimpt nog steeds fors

De industrie holde in april nog steeds hard achteruit. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) vandaag publiceerde.

De zogeheten inkoopmanagersindex, die de NEVI maandelijks berekent, stond in maart op 38,8. Dit ligt iets boven de 35,9 in maart, maar betekent nog steeds een krimp. Een stand onder de 50 geeft een daling van de industriële activiteit aan.

De krimp is te wijten aan het feit dat bedrijven minder orders binnenhalen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Het aantal nieuwe orders daalde wel in het laagste tempo van de afgelopen zes maanden. De werkgelegenheid nam opnieuw fors af.

De inkoopprijzen daalden voor de zevende opeenvolgende maand, en wel in hoog tempo, aldus de NEVI. De verkoopprijzen werden fors verlaagd, "zij het minder dan het record in februari'', aldus het bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.