Home

Achtergrond 153 x bekeken

Proces tegen Jomanda over dood Millecam begint

Medium Jomanda en twee alternatieve artsen staan vanaf vandaag de hele week terecht voor de rechtbank in Amsterdam in verband met de dood van actrice Sylvia Millecam.

De actrice overleed in 2001 aan borstkanker. Ze liet zich behandelen door Jomanda en de twee andere genezers.

Jomanda zal er zelf niet zijn. Haar advocaat liet dit weekend weten dat de datum van de zitting haar 'zorgen' geeft. Al eerder had ze dit soort gevoelens. Volgens de advocaat heeft ze Pim Fortuyn twee weken voor zijn dood gezegd een bodyguard te nemen en waarschuwde ze in de weken voor Koninginnedag in Apeldoorn dat er grote problemen op die dag waren te verwachten. "Op dit moment speelt in haar beleving een soortgelijk probleem komende week, waardoor zij zich niet in staat acht te komen.'' De advocaat zal verzoeken de zitting later te laten plaatsvinden.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn Jomanda en de twee andere verdachten er medeschuldig aan dat Millecam overleed aan borstkanker. De drie zouden de actrice hebben wijsgemaakt dat ze een niet-kwaadaardig gezwel had en dat een operatie niet nodig was.

Justitie vervolgt de drie overigens niet geheel vrijwillig. Het OM besloot in 2006 nog dat niet te doen, omdat er onvoldoende bewijzen zouden zijn voor strafbare feiten. Na tussenkomst van de Vereniging van Kwakzalverij besloot het gerechtshof vorig jaar dat justitie er alsnog een zaak van moest maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.