Home

Achtergrond 213 x bekeken

Polikliniek voor liefde en liefdesverdriet bij VU

Een geschikt medicijn is nog steeds niet gevonden, maar het VU medisch centrum Amsterdam gaat toch proberen verliefde mensen of erger, mensen met liefdesverdriet te behandelen.

In het kader van het project Liefde in de Stad opent de VU zaterdag 6 juni een polikliniek voor liefde en liefdesverdriet.
Het op een 1 aprilgrap lijkende project is onderdeel van het initiatief van Paradiso in Amsterdam om op allerlei manier de liefde in de stad naar boven te brengen. Dat gebeurt veelal op kunstzinnige manieren. ,,Ons idee is om de liefde te combineren met de wetenschap'', vertel assistent-neurologie Eefje Sizoo.

Voor het project is volgens Sizoo gedegen literatuuronderzoek gedaan naar onder meer de verklaring van liefdesgevoelens. ,,Die komen vooral voort uit processen die zich in je lichaam afspelen. Er bestaan verschillende stadia. Daarom willen we ook graag dat er verschillende verliefde mensen komen, verliefde mensen, maar ook mensen die liefdesverdriet hebben'', licht Sizoo toe.

,,Als je je aangetrokken voelt tot iemand, hoef je niet direct verliefd te zijn. Dat gebeurt eventueel daarna pas. Maar als je eenmaal het knopje verliefdheid hebt aangezet, komt er een stroom aan stoffen vrij zoals dopamine. Daarvan is in het emotionele centrum van je hersenen dan een verhoogde concentratie te vinden. Daarom denk je continu aan de persoon op wie je verliefd bent.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.