Home

Achtergrond 279 x bekeken 2 reacties

Pleidooi voor andere slachtmethode voor kippen

Kippen slachten terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. Hoewel het niet zou moeten kunnen en niemand het wil, komt het nogal eens voor, zo stelden deskundigen gisteren toen ze de Tweede Kamer informeerden over de gang van zaken in slachthuizen.

Kamerleden zijn bezorgd over de behandeling van veel slachtkippen en -varkens. Onderzoekers van Wageningen Universiteit (WUR) vertelden dat zo'n twintig kippen ondersteboven in een waterbad gaan en via het water een elektrische schok krijgen. Bij een te lage schok raken de vogels niet bedwelmd. Bij een te hoge schok ontstaan bloedingen en botbreuken. Een vertegenwoordiger van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie erkende de problemen en hoopt dat er snel een betere slachtmethode komt.

Over de beste manier om varkens te verdoven werd ook uitgebreid gesproken. Maar over de vraag of er betere alternatieven zijn voor de bedwelming met CO2 voor de slacht, zijn veeartsen, wetenschappers en controleurs het niet eens. Ook stond ter discussie of de varkens in het slachthuis steun aan elkaars aanwezigheid hebben.

3 juni praat de Kamer met minister Gerda Verburg (Landbouw) over slachtmethoden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Herman Schober

    Het getuigt toch van een walgelijk cynisme wanneer beweerd wordt dat men eigenlijk vindt dat dit niet kan, maar desondanks toch gebeurt. Je bent toch volkomen van God los als je hier nog langer aan mee wilt werken? De bio-industrie: het failliet van de beschaving!!!

  • no-profile-image

    Rik

    Ik geloof niet dat Reintje de Vos het kippetje eerst drogeert of verdooft voordat hij het opeet.

Of registreer je om te kunnen reageren.