Home

Achtergrond 204 x bekeken 1 reactie

Plan voor behoud Zuid-Hollandse dieren en planten

Zuid-Holland biedt niet alleen plek aan bewoners. Ook de heikikker, duinparelmoervlinder, peperbus (paddestoel), rivierrombout (libel), grutto, bever, otter en gewone baardvleermuis leven in het gebied.

Volgens vijf natuur- en landschapsorganisaties is er een plan nodig om deze planten- en diersoorten te behouden.

In het zogenoemde biodiversiteitsplan staan gerichte maatregelen om 37 belangrijke soorten in de provincie te beschermen. Ook is onderzocht welke maatregelen kunnen worden genomen om de kwaliteit van de leefgebieden een impuls te geven.

"Het was voor ons heel belangrijk om naar maatregelen te kijken die een positieve uitwerking hebben op meer soorten dan alleen de soorten die op de lijst staan'', aldus ecologe Anny Beckers. Uiteindelijk zijn in het plan twaalf projecten uitgewerkt voor bepaalde leefgebieden.

Zo is het volgens Beckers voor de roerdomp onder meer belangrijk om nieuwe moerassen aan te leggen en riet te zaaien. De provincie kent nu enkele tientallen broedparen van deze reigerachtige. "Als de verschillende maatregelen zijn uitgevoerd, is een populatie van zestig broedparen mogelijk in onder meer de Oranjeplassen bij Maassluis en het Haagse Bos.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    De gedeputeerde wil de boeren wel kwijt en gaat ze onteigenen,dus de koeien moeten ook weg

Of registreer je om te kunnen reageren.