Home

Achtergrond 252 x bekeken 5 reacties

Petitie Varkens in Nood tegen ruiming varkens Egypte

De beelden van de massale ruiming van varkens in Egypte, die afgelopen weekend werden gepubliceerd, hebben een stroom aan verontwaardigde reacties veroorzaakt.

Dit meldt Varkens in Nood in een persbericht. De online petitie van Varkens in Nood, waarin de Egyptische regering wordt opgeroepen direct een einde te maken aan de gruwelijke praktijken, is in korte tijd al door duizenden mensen ondertekent. De petities worden gebundeld en verstuurd naar de Egyptische premier, de minister van Landbouw en de minister van Toerisme.

Varkens in Nood heeft buitenlandse dierenwelzijnsorganisaties gevraagd de petitie verder te verspreiden, zodat er een breed gedragen protest ontstaat. "Wij hopen dat door massale protesten van over de hele wereld de Egyptische regering tot rede gebracht wordt."

Egypte verwacht nog een half jaar bezig te zijn met de ruiming van alle varkens.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  varkens in nood kan beter beginnen om te zorgen dat moslims ook varkensvlees eten, hoeven de varkens ook niet meer te worden geruimd.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hier hoor je wakker dier niet over.
  Maar ipv van beetje op veilige afstand een petitie aanbieden,konden ze het vliegtuig ook pakken... of zouden ze bang zijn, dat ze daar toch even anders worden aangepakt.

 • no-profile-image

  Ina Stam

  Stop s.v.p. dit nodeloos/wreed afslachten van varkens die part nog deel hebben aan het Mixaanse virus.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Jeroen, Buitenland: In plaats van heel kinderachtig en ten onrechte Wakker Dier van passiviteit te beschuldigen zou je je misschien zelf ook tegen dit wrede gebeuren kunnen uitspreken. Of vind je het niet zo erg wat daar gebeurt? En wat verwijt je Wakker Dier dan?

 • no-profile-image

  mark

  Nu Varkens in Nood handekeningen verzameld zullen ze in Egypte wel snel stoppen met ruimen:)
  Tuurlijk niet. Dit is een politiek spel van de moslims tegen de christen minderheid.
  Dat ga je met hndtekeningen niet redden.

  Mocht het wel lukken dan moeten we misschien ook handtekeningen verzamelen tegen bijvoorbeeld mishandeling van buschauffeurs.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.