Home

Achtergrond 159 x bekeken

Overstromingen Brazilië eisen 45 levens

Zeker 45 mensen zijn in de afgelopen weken in het noorden van Brazilië om het leven gekomen door overstromingen na zware regenval.

Ongeveer 380.000 mensen zijn geëvacueerd.
Dat hebben de Braziliaanse autoriteiten dinsdag laten weten. De meeste geëvacueerden zijn naar centra voor noodopvang overgebracht. Ceara is met vijftien doden een van de zwaarst getroffen deelstaten in het Zuid-Amerikaanse land.
In Ceara en andere deelstaten als Amazonas en Maranhao zijn tal van plaatsen van de buitenwereld afgesloten omdat de wegen onder water staan. Volgens schattingen van de regering is voor bijna 370 miljoen euro aan schade ontstaan.
Het zuiden van Brazilie kampt juist met de ergste droogte van de eeuw. De autoriteiten hebben in ruim honderd gemeenten de noodtoestand uitgeroepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.