Home

Achtergrond 213 x bekeken 2 reacties

Onteigening Zuid-Holland verbaast Kamer

Over een interview met de Zuid-Hollandse gedeputeerde Joop Evertse vandaag in Boerderij wil een verbaasde Tweede Kamer nadere informatie van minister Verburg (LNV).

Evertse kondigt in het Boerderij-interview aan dat zijn provincie de grens van 10 procent onteigenen voor aankoop van landbouwgrond voor natuur bewust gaat overschrijden. De gedeputeerde doorkruist daarmee het besluit van minister Verburg over het plafond van 10 procent. Evertse denkt dat 75 procent onteigenen noodzakelijk is om het vereiste natuurareaal te verwerven. "Als ik me aan die afspraak hou, halen wij hier onze doelstellingen niet", zegt Evertse in het interview. "Ik heb de politieke opdracht die hectares te halen.".

Op voorstel van VVD-Kamerlid Janneke Snijder heeft de vaste commissie LNV van de Tweede Kamer vanmiddag besloten om de minister schriftelijk te laten reageren op de voornemens van Zuid-Holland. Die zijn een inbreuk op gemaakte afspraken.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    weidemelker

    evertse wil zo gauw mogelijk de boeren uit het groen hart

  • no-profile-image

    A van de R

    LTO- Noord pleit al net als de NMV voor het wijzigen van de bestemming als de overheden geen geld meer hebben om de gebieden aan te kopen. ZLTO doet dat niet en offert haar leden op aan jarenlange onzekerheid. Vraag me af wat daar achter zit.

Of registreer je om te kunnen reageren.