Home

Achtergrond 168 x bekeken

Obama wil vervuiling door auto's fors terugbrengen

De Amerikaanse president Barack Obama wil de uitstoot van schadelijke stoffen door auto's in de periode tot 2016 met ruim 30 procent verminderen.

Dat hebben functionarissen in Washington laten weten. Obama zal de plannen dinsdag aankondigen. Auto's moeten in de komende jaren veel zuiniger worden. In 2016 moeten auto's op 1 liter brandstof gemiddeld 15,44 kilometer kunnen afleggen. In de huidige wetgeving geldt die doelstelling pas voor 2020.

Volgens regeringsfunctionarissen is het effect van het zuiniger maken van de auto's hetzelfde als het onder de huidige omstandigheden van de weg halen van 177 miljoen auto's. Belangrijke autofabrikanten zouden de maatregelen steunen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.